Sporttesten

Het beste uit jezelf halen, daar gaan wij je bij helpen. Doelgerichter trainen om jou als sporter naar het volgende niveau te helpen. We genereren data, analyseren het en verbeteren jouw aanpak. Dat is Next Level trainen.

Inspanningstest incl. ademhalingsanalyse

Bij een inspanningstest inclusief ademgasanalyse kijken we naar de mate van inspanning die je kan leveren. Zowel waar je top ligt als ook bij welke hartslag je omslagpunten liggen, dus waar je max in je vetverbranding zit en wanneer je meer koolhydraten gaat verbruiken. Dat doen we door rustig te beginnen met bewegen en dan steeds intensiever tot je niet meer kunt. Wat volgt is een uitgebreide rapportage met tekst en uitleg hoe je er voor staat, en waar je kunt verbeteren.

Meer over inspanningstest

Submaximale inspanningstesten

Een submaximale inspanningstest is een effectieve manier om iemands lichamelijke conditie te beoordelen, terwijl extreme inspanning wordt vermeden. Deze testvorm van textiel op maat richt zich op de hartslag van een bepaald individu bij het uitvoeren van inspanningsactiviteiten op een duurzaam niveau, in plaats van het meten van de maximale zuurstofopname zoals bij de VO2 max test. Dergelijke resultaten zijn nuttig bij het evalueren van de gezondheidstoestand en de potentiële capaciteiten van een sporter, waardoor wij op basis van de verzamelde gegevens bijvoorbeeld aangepaste trainingsprogramma's kunnen opstellen.

Meer over submaximale inspanningstesten

Loopanalyse & Sprongkracht (Optojump)

Optojump is een innovatieve manier om iemands kracht, lenigheid en vermogen te meten. De optojump test bestaat uit het plaatsen van een rij lichtgevoelige sensoren op de grond en de sporter eroverheen te laten lopen of springen. Dit meet dan weer hun been- en lichaamsbeweging om nauwkeurig te bepalen hoe weerbaar ze zijn bij bepaalde oefeningen. Door optojump analyse kan je betere fysieke trainingsschema's ontwikkelen die gericht zijn op specifieke gebieden waar verbeteringen nodig zijn. Als zodanig wordt optojump een steeds populairder hulpmiddel voor sporters en coaches die hun prestaties willen verbeteren.

Bekijk de Optojump

Kracht- & vermogenstesten

Next level kan je op verschillende manieren helpen om je maximale kracht te testen.  Zo testen we jouw sprint capaciteit door middel van de Wingate test. Deze sprint van 30 seconden meet nauwkeurig de kracht en detecteert ook piekvermogen, snelheidskracht en uithoudingsvermogen. Verder worden links/rechts krachtverschillen in kaart gebracht om mogelijke blessures te voorkomen. Bijgevolg wordt elke stresstest op maat gemaakt voor individuen, gebaseerd op de activiteiten die ze ondernemen en de doelen die ze willen bereiken.

Meer over kracht en vermogenstesten

Wil je meer van ons weten?

Het beste uit jezelf halen, daar gaan wij je bij helpen. Doelgerichter trainen om jou als sporter naar het volgende niveau te helpen.

Neem contact met ons op