Kracht- & vermogenstesten

Wat is een kracht en-vermogenstest?

Een kracht- en vermogenstest is een soort prestatietest die wordt gebruikt om de fysieke capaciteiten van een persoon te meten. Er zijn verschillende soorten kracht- en vermogenstests, afhankelijk van het doel van de test en het type fysieke activiteit waarvoor de test wordt gebruikt.

Voorbeelden van kracht en- vermogenstesten

Sommige voorbeelden van kracht- en vermogenstests die vaak worden gebruikt, zijn:

Denk bijvoorbeeld voor een wielrenner aan de Wingate test waarbij je sprintvermogen wordt gemeten aan de hand van een 30 seconden durende sprinttest. Hierbij wordt dus je anaerobe vermogen bepaald.

Ook bieden we nauwkeurige krachtanalyse en bepaling van onder andere maximale kracht, piekvermogen, snelkracht en uithoudingsvermogen. Dit is uitvoerbaar voor zowel benen als armen en ook worden de links/rechts krachtsverschillen in kaart gebracht ter preventie van blessures.

Het doel van een kracht en- vermogenstest

Kracht- en vermogenstests kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het bepalen van het trainingsniveau van een atleet, het evalueren van de fysieke conditie van een persoon voor een bepaald soort werk of activiteit, of het verbeteren van de prestaties van een persoon door middel van gerichte training.