Over ons

Next Level Sportlab

Next Level is een sportlab opgericht in 2021 door Norbert van de Graaf. Norbert is Allround Sportfysiotherapeut en heeft daarnaast de nodige opleidingen gevolgd omtrent inspanningsfysiologie.

Wat is inspanningsfysiologie?

Inspanningsfysiologie onderzoekt wat er tijdens inspanning in het lichaam gebeurt. Bijvoorbeeld het versnellen van iemands hartslag en ademhaling bij het sporten, als ook hoe iemand bijvoorbeeld zijn of haar conditie kan verbeteren aan de hand van de energiesystemen die ons lichaam van energie voorzien en het transport van zuurstof waarbij de longen een belangrijke rol spelen.

Een inspanningsfysioloog haalt daarmee meer uit je bewegen, lichamelijke inspanning en sport. Aan mensen die het prestatievermogen willen verbeteren of verfijnen, kan Next Level hulp bieden door bijvoorbeeld het doen van diverse inspanningstesten.

Professionele samenwerkingen voor de beste resultaten

Next Level heeft nauwe contacten met o.a. sportartsen en sportfysiotherapeuten in de regio. Daarnaast werken we samen met bijvoorbeeld fysiotherapiepraktijken die de data die wij genereren middels testen kunnen gebruiken bij de revalidatie van hun sporters.

Onze testen

Onze werkwijze

Iedereen kan contact opnemen met Next Level om te overleggen wat wij voor jou kunnen betekenen. Of je nu advies wilt voor tijdens een revalidatie, trainingsadvies om te verbeteren, of simpelweg wilt weten hoe je er voor staat: Next Level kan veel testen uitvoeren om jou verder te helpen. 

Onze werkwijze ziet er als volgt uit:

Je sportprofiel in kaart te brengen 

Wij willen je graag beter leren kennen als sporter, natuurlijk welke sporten je allemaal uitoefent maar ook in welke intensiteit en frequentie. We proberen jouw sportgewoontes zo duidelijk mogelijk in beeld te krijgen zodat we de nauwkeurige resultaten ontvangen uit onze testen. Zo houden we ook rekening met jouw trainingsmateriaal, trainingsschema's en typen trainingen. 

Je sportdoelen bepalen

Daarna zullen één of meer testen worden besproken die uitgevoerd kunnen worden. Dat kan o.a. gericht zijn op uithoudingsvermogen, maar bijvoorbeeld ook op snelheid, kracht en/of stabiliteit. Die testen worden veelal uitgevoerd bij de vestiging van Next Level, maar sommige sportspecifieke testen kunnen ook op locatie worden uitgevoerd. Alles in overleg. 

Rapportage & Advies

Na de test worden de resultaten besproken en volgt het advies. Voor diegene die dat willen kunnen er ook opties worden besproken om je vooruitgang te blijven monitoren, inclusief terugkerend advies voor eventuele aanpassingen van je training.

Wil je meer van ons weten?

Het beste uit jezelf halen, daar gaan wij je bij helpen. Doelgerichter trainen om jou als sporter naar het volgende niveau te helpen.

Neem contact met ons op